Τι είδους ασφαλιστική κάλυψη για τον προμηθευτή Amazon;

Τι είδους ασφαλιστική κάλυψη για τον προμηθευτή Amazon;

 Εάν ασχολείστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο πραγματοποιώντας πωλήσεις στο Διαδίκτυο, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι αντιμετωπίζετε παρόμοιους κινδύνους με άλλες επιχειρήσεις. Όσοι εμπλέκονται στην αγορά του Amazon απαιτείται από την εταιρεία να αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο ποσό επιχειρηματικής κάλυψης έως και 1.000 $ ανά περίπτωση:

  • Εμπορική γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης 
  • Ασφάλιση σωματικών βλαβών 
  • Ασφάλιση σωματικών τραυματισμών 
  • Ασφάλιση περιουσίας Οι

πωλητές της Amazon πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι περιορισμένο κάλυψη που δεν θα τους προστατεύσει εάν οι απώλειες απαιτήσουν μεγαλύτερη αξίωση. Όπως κάθε επιχειρηματίας, όσοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει να αξιολογήσουν τις ανάγκες τους και να αποκτήσουν την κατάλληλη ασφαλιστική προστασία.

Γενική ευθύνη 

Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι μια βασική κάλυψη για τον διαδικτυακό πωλητή – καθώς είναι παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης από τούβλα και κονιάματα. Είναι εκεί για να προστατεύει την επιχείρησή σας από την ευθύνη για: 

– Τραυματισμούς 

– Αμέλεια 

– Ατυχήματα

Εάν προκύψει σχετική αγωγή, αυτή η ασφάλιση μπορεί να πληρώσει για την πληρωμή που κρίνεται ότι πληρώνετε και τα νομικά έξοδα.

Η κάλυψη ευθύνης για προϊόντα συνδέεται γενικά με αυτήν την πολιτική. Προστατεύει τον κατασκευαστή ή τον πωλητή σε σχέση με σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε τρίτους που προκύπτουν λόγω ελαττωματικού προϊόντος.

Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, που αυτή η μορφή κάλυψης δεν βοηθά. Γιατί; Σε περίπτωση που ένας πωλητής δεν αξιολογηθεί σωστά και υποβάλει αξίωση, μπορεί να λάβει ένα «όχι» από τον ασφαλιστή.

Πάρτε την περίπτωση της Mary – μιας πωλήτριας Amazon που πούλησε με επιτυχία προϊόντα περιποίησης δέρματος σε μια διαδικτυακή αγορά.

Όλα ήταν καλά, επιχειρηματικά, για τη Μαίρη μέχρι τη μοιραία μέρα που ένας καταναλωτής της έκανε μήνυση σε σχέση με μια σοβαρή έξαρση του δέρματος που πιστώθηκε στις κρέμες που της έστειλε η Μαίρη. Όταν η Μαίρη υπέβαλε αξίωση, έπαθε ένα σοκ: η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε την κάλυψη επειδή το συμβόλαιό της βαθμολογήθηκε λανθασμένα ως λιανοπωλητής στο Διαδίκτυο. Ως κάποιος που τοποθέτησε τις ετικέτες της εταιρείας της στις κρέμες της, θα έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί «κατασκευαστής»!

Κρίμα που ο ατζέντης της δεν έπιασε το λάθος! Οι οικονομικές συνέπειες είχαν εκτεταμένες επιπτώσεις, αναγκάζοντάς την τελικά να κηρύξει πτώχευση.

Αν και αυτό υποδηλώνει την επείγουσα ανάγκη του να είναι κανείς σε επιφυλακή για προβλήματα με μια πολιτική, υπάρχουν και άλλες μορφές κάλυψης που ένας πωλητής Amazon πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά.

Άλλες πολιτικές για τον πωλητή της Amazon

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχει οποιοσδήποτε πωλητής της Amazon είναι η πιθανότητα αναστολής από το δίκτυο πωλητών της Amazon. Εάν συμβεί αυτό, η απώλεια εισοδήματος μπορεί να είναι σημαντική. Η Ασφαλιστική Πολιτική Αναστολής της Amazon είναι η νούμερο ένα κάλυψη που συνιστάται για τον κλάδο σε όλους τους τομείς.

Άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι:

  • Business Auto 
  • Workers Comp 
  • Umbrella/Excess 
  • Cyber ​​Liability 
  • Ocean Marine 
  • EPLI

Φυσικά, τίποτα δεν αντικαθιστά τη συνομιλία με έναν επαγγελματία ασφάλισης που θα σας οδηγήσει σε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα ασφάλισης που έχει σχεδιαστεί για εσάς .

Η PRIME Insurance είναι μια οικογενειακή ανεξάρτητη εταιρεία τριών γενεών. Είμαστε περήφανοι συνεργάτες με πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου – μεγάλα ονόματα όπως ACE, ASI, ASSURANT, CHUBB, CNA, Employers, FOREMOST, Liberty Mutual, MetLife, PROGRESSIVE, Safeco, StillWater, Travelers, USLI, ZURICH και περισσότερο.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.