Πώς να προστατέψετε την επιχείρησή σας από μια επίθεση στον κυβερνοχώρο

Πώς να προστατέψετε την επιχείρησή σας από μια

επίθεση στον κυβερνοχώρο

  • Ποια είναι η κύρια ανησυχία σας όσον αφορά τις επιχειρήσεις;
  • Ρωτήστε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη επιχείρησης και είναι ΠΟΛΥ πιθανό να λάβετε την ίδια απάντηση: κυβερνοεπιθέσεις!
  • Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παραμένουν σταθερά το πρωταρχικό μέλημα των περισσότερων ιδιοκτητών εταιρειών.

Και υπάρχει καλός λόγος για αυτό.

Η σύγχρονη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 2018 υπήρχαν τριπλασιασμένες παραβιάσεις δεδομένων υπολογιστών της ιατρικής βιομηχανίας στην ιατρική βιομηχανία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με περισσότερα από 15 εκατομμύρια ιατρικά αρχεία εκτεθειμένα!

Μια ανεξάρτητη έρευνα του 2019 οδήγησε τους ερευνητές σε αυτά τα ευρήματα: υπήρξαν περισσότερες από 1.200 παραβιάσεις δεδομένων αφήνοντας εκτεθειμένα 440 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα!

Αλλά από όλες τις μελέτες, αυτό το συμπέρασμα αντηχεί πιο δυνατά μεταξύ του μέσου ιδιοκτήτη επιχείρησης. Το πενήντα οκτώ τοις εκατό του συνολικού αριθμού των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο του 2018 στόχευαν σε μικρές επιχειρήσεις. Καταπιείτε αυτό το στατιστικό στοιχείο μαζί με ένα άλλο: τα έξοδα ανάκτησης λόγω παραβίασης δεδομένων ήταν κατά μέσο όρο περίπου 385.000 $. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι η Έκθεση Έρευνας Παραβίασης Δεδομένων του ίδιου έτους που διεξήχθη από τη Verizon: το 58 τοις εκατό όλων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατευθύνονταν σε μικρές επιχειρήσεις, με κόστος ανάκτησης κατά μέσο όρο κοντά στα 385.000 $.

Τι μπορεί να κάνει μια εταιρεία -μεγάλη, μικρή ή μεσαία- για να προστατευτεί από το να γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης; Εκτός από τεχνικές και μαθημένες τακτικές ασφαλείας, ένα σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να είναι ο καταλύτης βοήθειας για να ξεφύγουμε από το χάλι που δημιουργούν οι χάκερ – με την κάλυψη να πληρώνει για τις σχετικές απώλειες.

Ακολουθούν μόνο μερικά παραδείγματα σχετικών αξιώσεων που αποδεικνύουν το νόημα.

Δύο σενάρια Ασφάλισης Παραβίασης Δεδομένων

Κάλυψη Ransomware

Ένας υπάλληλος που εργάζεται σε ένα από τα τμήματα μιας παγκόσμιας υπηρεσίας άνοιξε κατά λάθος ένα email που εξέθεσε το σύστημα υπολογιστή της επιχείρησης σε έναν ιό, επηρεάζοντας πιθανώς έως και εξακόσιους εξήντα διακομιστές σε όλο τον κόσμο.

Ο οργανισμός ναύλωσε μια παγκόσμια επιχείρηση εγκληματολογίας πληροφορικής για να αντιμετωπίσει την ατυχία. Αυτό περιελάμβανε τη λήψη του ποσού των λύτρων που ζήτησε ο χάκερ, τη διαπραγμάτευση με τους εγκληματίες και την ολοκλήρωση μιας ιατροδικαστικής έρευνας.

Αφού η ομάδα ιατροδικαστών πληροφορικής έκανε τους χάκερ να μειώσουν από την πρώτη ζήτηση λύτρων των 540.000 $ σε 450.000 $, η ασφαλιστική κάλυψη παρενέβη, πληρώνοντας τα λύτρα, επιτρέποντας στην αποκρυπτογράφηση να προχωρήσει.

Κάλυψη αμέλειας:

Μια ασθενής ήταν ενθουσιασμένη όταν ανακάλυψε ότι μια νοσοκόμα που εργαζόταν στο ιατρείο όπου είχε νοσηλευτεί εκθέτει τα ιατρικά της αρχεία. Κατηγόρησε τη νοσοκόμα ότι διαβίβασε τον ιδιωτικό της ιατρικό φάκελο καθώς και τα προσωπικά της δεδομένα σε άλλα άτομα. Η προσβολή στον τραυματισμό, είπε η ασθενής, ήταν ότι η νοσοκόμα άλλαξε τα αρχεία για να συμπεριλάβει ψευδείς πληροφορίες που είχαν σκοπό να την ταπεινώσουν.

Το ιατρείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι υπάρχει πάγια πολιτική να μην επιτρέπεται η πρόσβαση και η αποκάλυψη πληροφοριών ασθενών. Ωστόσο, η νοσοκόμα είχε ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής πεποίθησης που είχε ορίσει η ιατρική πρακτική.

Το θέμα λύθηκε με 5ψήφιο εξώδικο το οποίο κάλυψε η ασφαλιστική εταιρεία.

PRIME Insurance: είμαστε ένα βραβευμένο πρακτορείο, διορισμένο από δεκάδες κορυφαίους ασφαλιστικούς φορείς για να συνεργαζόμαστε απευθείας μαζί τους. Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα να βρούμε προσαρμοσμένες επιλογές κάλυψης σε ανταγωνιστικά χαμηλότερες τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.