Πώς θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να οδηγείτε την άνοιξη

Πώς θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να οδηγείτε την άνοιξη

Γνωρίζετε ήδη το γεγονός ότι ο χειμώνας είναι γνωστός για τις πιο επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Τώρα η βιομηχανία ασφάλισης αυτοκινήτων σας μιλάει για τους κινδύνους της άνοιξης. Γιατί; Φαίνεται ότι η εποχή της αναζωογόνησης έχει το δικό της σύνολο εκθέσεων σε κίνδυνο αστικής ευθύνης που πρέπει να αντιμετωπίσει καθώς η βροχή πέφτει και τα ζώα ξυπνούν από τον ύπνο τους σε χειμερία νάρκη και γίνονται πιθανοί στόχοι σύγκρουσης.

Εξοικειωθείτε με τις δεξιότητές σας στο αυτοκίνητο και το φορτηγό αναθεωρώντας αυτήν τη γενική λίστα ασφαλούς οδήγησης.

Τα έντεκα βήματα για ασφαλέστερη οδήγηση την άνοιξη

Ελέγξτε την πολιτική του αυτοκινήτου σας με έναν έμπειρο ανεξάρτητο αντιπρόσωπο για να βεβαιωθείτε ότι η κάλυψή σας είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.

Φροντίστε καλά το όχημά σας.

Επωφεληθείτε από τις ηπιότερες καιρικές συνθήκες της άνοιξης για να φέρετε το αυτοκίνητό σας για έλεγχο σε κατάστημα αυτοκινήτων. Ζητήστε από τον μηχανικό σας να αξιολογήσει τη στάθμη υγρών, την πίεση των ελαστικών και τα συστήματα ανάρτησης και φρένων, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ηρεμία.

Προσοχή σε κάθε πεζό

Η άνοιξη είναι η εποχή που μας γνέφει. Είναι όταν οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να βγουν από το σπίτι και να περπατήσουν. Αυτή είναι σίγουρα η στιγμή που οι οδηγοί πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από ποτέ για τους πεζούς που διασχίζουν τα μονοπάτια τους.

Προσέξτε για κατασκευαστικά έργα

Μετά τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, υπάρχουν λακκούβες και άλλα προβλήματα στο δρόμο που χρήζουν επιδιόρθωσης. Οι οικοδομικές επισκευές βρίσκονται σε μεγάλη εξέλιξη. Οδηγήστε αργά και να προσέχετε τους βρυχηθμούς του δρόμου και της κυκλοφορίας καθώς πλησιάζετε στους χώρους εργασίας.

Να είστε επιφυλακτικοί με τις μοτοσυκλέτες

Όπως συμβαίνει με τους περιπατητές, η φρεσκάδα της άνοιξης καλεί τους αναβάτες της μοτοσικλέτας να βγάλουν τα «παιχνίδια του δρόμου» τους για μια περιστροφή. Να είστε ευγενικοί καθώς αφήνετε χώρο για τους μοτοσικλετιστές – ειδικά σε διασταυρώσεις δρόμων και όταν περνάτε ή συγχωνεύεστε.

Εξασκηθείτε στην κοινή χρήση του χώρου του δρόμου

Αφήστε τους ποδηλάτες να έχουν το χώρο τους επίσης. Ο ποδηλάτης συνήθως μοιράζεται τα ίδια προνόμια με τους οδηγούς οχημάτων.

Ετοιμαστείτε για τις καταιγίδες

Ερευνήστε πώς να οδηγείτε καλά κατά τη διάρκεια των καταιγίδων που φέρνει η άνοιξη στο δάσος, όπως ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες και συνθήκες ανέμου και χαλαζιού.

Να είστε προετοιμασμένοι να βρείτε ένα προστατευμένο μέρος

Είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψετε με ακρίβεια τον καιρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν σας πιάσουν απειλητικές κλιματικές συνθήκες στο όχημά σας, αναζητήστε ένα προσωρινό καταφύγιο στάθμευσης μέχρι να περάσει η επικίνδυνη κατάσταση οδήγησης.

Αξιολογήστε το δρόμο για πάγο

Στις αρχές της άνοιξης, μπορεί να συναντήσετε ακόμα πάγο στους δρόμους. Αποφύγετε την έκθεση σε ολισθηρές συνθήκες οδηγώντας πιο αργά και σε μεγαλύτερη απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο μπροστά σας.

Προσέξτε την άγρια ​​ζωή

Τα ζώα του δάσους βγαίνουν τώρα, οπότε οδηγείτε πιο αργά, δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να σταματήσετε ξαφνικά εάν η άγρια ​​ζωή μπει στο δρόμο σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.