Πώς η κινητή τηλεματική κάνει τους δρόμους μας ασφαλέστερους

Πώς η κινητή τηλεματική κάνει τους δρόμους μας ασφαλέστερους

Ένα από τα εμπορικά σήματα της ασφάλισης αυτοκινήτου στον εικοστό πρώτο αιώνα είναι το γεγονός ότι πραγματικά δεν υπάρχει — δηλαδή, το τοπίο της ασφάλισης αυτοκινήτων εξελίσσεται συνεχώς με νέες τεχνολογίες κάθε μέρα. Εδώ, διερευνούμε πώς οι λύσεις τηλεματικής κινητής τηλεφωνίας είναι το κλειδί για να βοηθήσουν όχι μόνο την ασφαλιστική σας επιχείρηση να παραμείνει μπροστά από την καμπύλη, αλλά να δημιουργήσει ασφαλέστερους δρόμους για όλους.

«Μην στέλνετε μηνύματα και οδηγείτε».

«Τα τηλέφωνα δεν πρέπει να επιτρέπονται ποτέ στο αυτοκίνητο».

«Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τηλέφωνα στο αυτοκίνητο αξίζουν αυτό που τους συμβαίνει».

Αυτά είναι όλα κοινά μάντρα που ακούει κανείς στις περισσότερες συζητήσεις που αφορούν κινητές συσκευές και χρήση αυτοκινήτου. Και με καλό λόγο? Συχνά, όσοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν το κάνουν εις βάρος της προσοχής στο δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των γύρω τους.

Τι θα γινόταν όμως αν ήταν δυνατή η ασφαλής χρήση φορητών συσκευών στο αυτοκίνητο; Ακόμα καλύτερα. Τι θα γινόταν αν ήταν δυνατό τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet να κάνουν ενεργά την οδήγηση ασφαλέστερη;

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Δεν είναι — και όλα αυτά χάρη στο αυξανόμενο κύμα λύσεων τηλεματικής κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπουν στις ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους όπως ποτέ άλλοτε. Οι λύσεις τηλεματικής κινητής τηλεφωνίας αξιοποιούν τη δύναμη των φορητών, καθημερινών συσκευών, όπως smartphone, smartwatches και tablet, προκειμένου να συναντήσουν πελάτες στην «επικράτειά τους». Αυτές οι εφαρμογές, σύμφωνα με την Intellimec, προσφέρουν «μια μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθεί.

Η αγορά αξιοποιώντας την τεχνολογία που η πλειοψηφία των καταναλωτών έχει ήδη». Εξάλλου, η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών έχει ήδη τουλάχιστον μία από αυτές τις συσκευές και τις χρησιμοποιεί καθημερινά για τη διατήρηση της επικοινωνίας, την κατανάλωση ειδήσεων και ψυχαγωγίας, ακόμη και τη ρύθμιση πολλών καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν σταθερά μεθόδους ασφάλισης βάσει χρήσης (UBI). Η UBI επιτρέπει σε αυτές τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τα πρότυπα οδήγησης και τη συμπεριφορά των αντισυμβαλλομένων τους μέσω εφαρμογών τηλεματικής ειδικά σχεδιασμένες για την παρακολούθηση μοτίβων χρήσης, συχνών προορισμών και διαδρομών, ακόμη και κυκλοφορίας ή καιρικών συνθηκών σε σενάρια ατυχημάτων ή ατυχημάτων. Αυτοί οι πάροχοι ασφάλισης μπορούν να προσαρμόσουν τα σχέδια και τις πολιτικές τους σε κάθε μοναδικό οδηγό.

Αλλά ποια χαρακτηριστικά τηλεματικής δημιουργούν συγκεκριμένα αυτούς τους ασφαλέστερους δρόμους για τους οδηγούς; Ας εξερευνήσουμε μερικά από αυτά.

Premium Tech τόσο για ασφαλιστές όσο και για ασφαλισμένους

Πιθανότατα έχετε ακούσει τις φράσεις “σύννεφο” και “SaaS-based analytics” συστήματα που περιφέρονται στους κλάδους ασφάλισης και διαχείρισης τους τελευταίους μήνες. Τα αναλυτικά στοιχεία Cloud-/SaaS διαμορφώνονται ως η ραχοκοκαλιά της ασφάλισης αυτοκινήτων. τέτοια συστήματα προσφέρουν εκπληκτικά διαμορφώσιμους πίνακες εργαλείων που επιτρέπουν σε εσάς και τους οδηγούς σας να κατανοήσετε τη ζωντανή ροή δεδομένων από την εφαρμογή για κινητά και την πύλη web. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προσαρμόσουν τις πολιτικές και τα ασφάλιστρά τους στο ιστορικό οδήγησης των πελατών τους. Με απλά λόγια, οι οδηγοί ανταμείβονται για την «καλή» συμπεριφορά — και αυτό μεταφράζεται σε ασφαλέστερους δρόμους για όλους!

Προηγμένα Πληροφοριακά Εργαλεία και Δυνατότητες Συλλογής Δεδομένων

Αλλά ποια πραγματικά εργαλεία μέσα στο σύστημα καθιστούν δυνατή την τόσο απαιτητική διαχείριση πληροφοριών; Οι καλύτερες εφαρμογές τηλεματικής για κινητά παρακολουθούν όλα τα δυνατά φρένα σας, την ταχύτερη από τη συνηθισμένη επιτάχυνση, τον χρόνο που περνάτε πίσω από το τιμόνι, ακόμη και τις τοποθεσίες και τις διαδρομές σας με τις περισσότερες συχνότητες. Όπως προαναφέρθηκε, αυτές οι λειτουργίες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν αναφορές για τα μοτίβα οδήγησης, καθώς και να προτείνουν ασφαλέστερες ή πιο γρήγορες διαδρομές προς τους συνήθεις προορισμούς σας.

Οι εφαρμογές τηλεματικής μπορούν ακόμη και να διακρίνουν τα προγράμματα οδήγησης από τα μη προγράμματα οδήγησης, προκειμένου να δημιουργήσουν με ακρίβεια διαμορφωμένες αναφορές τόσο για μηνιαίες ενημερώσεις όσο και για την υποβολή αξιώσεων FNOL. Οι ασφαλισμένοι ενδέχεται να λαμβάνουν ακόμη και ζωντανές ενημερώσεις για την κυκλοφορία και τον επικείμενο καιρό. Επιπλέον, τα πιο προηγμένα συστήματα περιέχουν προγράμματα οδήγησης για εφήβους, τα οποία προσφέρουν παραμέτρους τοποθεσίας και ταχύτητας με έγκριση γονέα/κηδεμόνα για να βοηθήσουν τους αρχάριους οδηγούς να αναπτύξουν συνήθειες ασφαλούς οδήγησης.

Ακόμη και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο εάν το επιθυμούν οι χρήστες. Οι οδηγοί που λειτουργούν σε δίκτυα τηλεματικής μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους για να ανταλλάξουν χρήσιμες συμβουλές, δημιουργώντας ασφαλέστερες, πιο καλά προστατευμένες συνθήκες οδήγησης για όλους τους οδηγούς.

Βελτιωμένη δέσμευση πελατών εντός και εκτός δρόμου

Όλα τα παραπάνω εργαλεία διαμορφώνουν ένα περιβάλλον στο οποίο οι πελάτες και οι ασφαλιστές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε πιο ισότιμη βάση — και στο πλαίσιο των σχέσεων βασίζονται σε βαθύτερη εμπιστοσύνη. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι σε θέση να συλλέγουν ακατέργαστα δεδομένα από καταναλωτές, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την παροχή στοιχείων για τις συνθήκες μετά από ατυχήματα. Η κινητή τηλεματική μετατρέπει τη σχέση πελάτη-επιχείρησης από σχέση που βασίζεται στο βάρος της απόδειξης και κατηγορίας, σε σχέση που βασίζεται απλώς στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών οδήγησης για κάθε οδηγό.

Πιο προσιτά ασφάλιστρα, ασφαλέστεροι δρόμοι και πιστές, διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες — τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο; Οι εφαρμογές τηλεματικής κινητής τηλεφωνίας αποτελούν την αρχή ενός επαναστατικού τρόπου σκέψης για την ασφάλιση αυτοκινήτου και αυτή η επανάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να περιλαμβάνει την επιχείρησή σας.

Το σύστημα τηλεματικής της Prime, Xemplar, επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ ασφαλιστών και πελατών. Το σύστημα που βασίζεται σε εφαρμογές για κινητά της Xemplar σάς εξοικονομεί χρήματα σε κόστος υλικού και υποδομής, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί οποιαδήποτε φορητή συσκευή ή tablet. να προσεγγίσετε τους οδηγούς ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και να παρέχετε στην επιχείρησή σας κρίσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και σε λιγότερο από 24 ώρες θα έχετε την τεχνολογική λύση για όλες τις γενιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.