Μετά την οδική οργή

Μετά την οδική οργή

Είναι πραγματικά αναπόφευκτα – ανεξάρτητα από το πόσο θέλουμε να τα αποφύγουμε – τα ατυχήματα είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει αλλά αντίθετα φαίνεται να συμβαίνουν πιο συχνά. Ο δρόμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος και ένα μέρος που συχνάζουμε σχεδόν καθημερινά. Έτσι θα μπορούσε να συμβεί σε εμάς (ας ελπίσουμε όχι), αλλά όπως λένε, ελπίζουμε για το καλύτερο και προετοιμαστούμε για το χειρότερο, οπότε αν το χειρότερο έρθει στο παρελθόν, ξέρετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση.

Μετά από ένα ατύχημα, ανάλογα με τις ζημιές που μπορεί να χρειαστεί να ρυμουλκήσετε το αυτοκίνητό σας και για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, υποθέτουμε ότι μετά το ατύχημα, το αυτοκίνητό σας χρειαζόταν ρυμούλκηση. Πώς θα ρυμουλκήσετε το αυτοκίνητό σας; Και ποιος θα καλύψει τα έξοδα ρυμούλκησης; Θα είστε εσείς ή η ασφαλιστική σας εταιρεία; Αυτές είναι μερικές βασικές ερωτήσεις που θα διατρέξουν το μυαλό σας σε μια κατάσταση όπως αυτή και οι ακόλουθες παράγραφοι αναφέρουν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πρώτον, ανάλογα με το ατύχημα δεν μπορείτε να εξακριβώσετε αμέσως ποιο μέρος θα αναλάβει την ευθύνη για το ατύχημα (φυσικά μερικές φορές είναι αρκετά ξεκάθαρο αλλά οι περισσότεροι παζαρεύουν) και ως εκ τούτου δεν θα ξέρετε αν θα είναι η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου μέρους ή δικό σας που θα καλύψει το κόστος των εξόδων.

Και πάλι θα υποθέσουμε ότι θα είναι η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων που θα καλύψει τα έξοδα, και αυτά θα είναι ό,τι καλύπτει το συμβόλαιο της συγκεκριμένης εταιρείας σας για τη ρυμούλκηση. Κατά πάσα πιθανότητα – όπως είναι ο κανόνας με τις περισσότερες εταιρείες – θα πληρώσουν λογικό κόστος σε μια λογική απόσταση ρυμούλκησης. Δηλαδή, εάν βρίσκεστε εντός της πολιτείας σας, η ασφαλιστική εταιρεία θα κάλυπτε τα περισσότερα από τα έξοδα ρυμούλκησης, αλλά εάν το αυτοκίνητό σας χαλάσει, ας πούμε σε μερικές πολιτείες (ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτεία), τότε τα περισσότερα χρήματα θα έβγαιναν της δικής σας τσέπης.

Είναι απαραίτητο να μιλήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και τις πολιτικές της για τη ρυμούλκηση, ώστε να είστε ενημερωμένοι εκ των προτέρων. Μετά το ατύχημα, είναι καλύτερο να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία σας και να ρωτήσετε την εταιρεία ρυμούλκησης που προτιμούν. Αυτό θα εξοικονομήσει παζάρια αργότερα. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή σας, χρησιμοποιήστε μια τοπική αξιόπιστη υπηρεσία ρυμούλκησης.

Εάν δεν αναφέρετε το κομμάτι ρυμούλκησης στην ασφαλιστική σας εταιρεία, σε αυτό το σενάριο είτε θα ρυμουλκηθείτε από μια υπηρεσία τυχαίας ρυμούλκησης (που προσέχει τέτοια περιστατικά στους σαρωτές της αστυνομίας) είτε από μια υπηρεσία που συνεργάζεται με την αστυνομία. Φυσικά η εταιρεία σας μπορεί να μην καλύψει τέτοια έξοδα.

Τέλος, ένα άλλο σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες της προαιρετικής ρυμούλκησης καθώς και την οδική βοήθεια εργατικού δυναμικού που καλύπτει επισκευή σκασμένων ελαστικών, ρυμούλκηση και προβλήματα μπαταρίας. Συνήθως αυτό συνεπάγεται μόνο ένα μικρό ποσό πρόσθετης χρέωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.