Επεξήγηση για ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα

Επεξήγηση για ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα

Η ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς υπαιτιότητα είναι η κάλυψη που λειτουργεί με τον κανόνα ότι κανένας οδηγός δεν ευθύνεται σε τροχαίο ατύχημα. Ως εκ τούτου, δεν καθορίζεται υπαιτιότητα σε ένα τροχαίο ατύχημα και κάθε τραυματισμένος θα υποβάλει αξίωση στη δική του αντίστοιχη ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων για ζημιές. Για παράδειγμα, εάν ο Ρόμπερτ και η Σούζαν πέσουν σε τροχαίο ατύχημα, ο Ρόμπερτ θα υποβάλει αξίωση στην ασφαλιστική του εταιρεία και η Σούζαν θα υποβάλει αξίωση στη δική της ανεξάρτητα από το ποιος έφταιγε – επειδή δεν έφταιγε κανείς.

Υπάρχουν δύο τύποι “ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα”. Ο πιο κοινός τύπος είναι η καθαρή μορφή που περιορίζει την ευθύνη και το δικαίωμα ενός ατόμου να μηνύσει σε τροχαίο ατύχημα με εξαίρεση σοβαρούς τραυματισμούς, ακραία αμέλεια και έναν μικρό αριθμό άλλων λόγων. Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν με κάλυψη ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς υπαιτιότητα απλώς καταλήγουν σε αξίωση για ζημιές και έξοδα τραυματισμού χωρίς αγωγές τιμωρίας ή ενόχλησης.

Ο άλλος τύπος ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα είναι η επιλογή “add-on” που είναι διαθέσιμη σε ορισμένες πολιτείες. Το πλεονέκτημα της προσθήκης μιας επιλογής ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα στο συμβόλαιό σας σε αυτές τις πολιτείες είναι ότι μπορείτε να υποβάλετε αξίωση στην ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτου σας ανεξάρτητα από το ποιος έφταιγε. Αυτό εξασφαλίζει στον κάτοχο της ασφάλισης μια γρήγορη διαδικασία διεκπεραίωσης αποζημιώσεων, αλλά επειδή είναι απλώς ένα “πρόσθετο”, και όχι μια καθαρή μορφή ασφάλισης χωρίς σφάλμα, δεν υπάρχει προστασία από επιπόλαιες διαφορές σε τροχαίο ατύχημα. Τα περισσότερα κράτη προσφέρουν μόνο την καθαρή μορφή ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα.

Μπορώ ακόμα να μηνυθώ με ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς βλάβη;

Ναι, η “ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς υπαιτιότητα” δεν είναι μια διπλωματική ασυλία όπως η κουβέρτα προστασίας από κάθε ευθύνη σε τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, πρέπει να τηρηθούν ορισμένα οικονομικά όρια πριν το δικαστήριο επιτρέψει την εκδίκαση της αγωγής. Οι χρηματικές αποζημιώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορείτε να μηνυθείτε – Σε περιπτώσεις όπου ένας οδηγός χειριζόταν ένα όχημα με εξαιρετική αμέλεια, οι άνθρωποι υπέστησαν ακραίες βλάβες και διάφοροι άλλοι λόγοι μπορούν να σας οδηγήσουν σε δικαστικές αγωγές.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να κάνετε μήνυση χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτου είναι στην πραγματικότητα η υποασφάλιση, καθώς δεν υπάρχει νόμος που να εμποδίζει κάποιον να μηνύσει για αποζημίωση που υπερβαίνει τα όρια του συμβολαίου σας και δεν πληρώσατε. Ωστόσο, για τα περισσότερα τυπικά ατυχήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως εμφανιστεί δικηγόρος τροχαίου ατυχήματος στην πόρτα σας για να εξυπηρετήσει μια αγωγή. Εάν αγοράσετε μόνο τον πρόσθετο τύπο ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα, όλα τα στοιχήματα είναι απενεργοποιημένα και οι δικηγόροι που κυνηγούν το ασθενοφόρο μπορούν να σας μηνύσουν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς βλάβη;

Οι νόμοι ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς υπαιτιότητα δημιουργήθηκαν για να συμβάλουν στη μείωση του όγκου των αγωγών όχλησης που προκύπτουν από τροχαία ατυχήματα, να εξοικονομήσουν χρήματα από τα δικαστήρια από την εξέταση αυτών των αγωγών, να περιορίσουν την ευθύνη των ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων και να δημιουργήσουν μια ταχύτερη διαδικασία διεκπεραίωσης αξιώσεων για τους αντισυμβαλλομένους.

Θεωρητικά, η ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα παρέχει μεγάλη προστασία, ωστόσο ορισμένες πολιτείες έχουν επανέλθει στον παραδοσιακό νόμο περί αδικοπραξιών, ακόμη και αφού δεν έχουν ισχύσει ασφάλιση αυτοκινήτου για σφάλμα για χρόνια. Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των νόμων ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς σφάλμα στην ευρύτερη εικόνα, αλλά ως οδηγός υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να ζεις σε μια πολιτεία χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτερης διαδικασίας διεκπεραίωσης των αποζημιώσεων και του περιορισμού της έκθεσης σε επιπόλαιες αγωγές.

Ποιες πολιτείες δεν έχουν νόμους ασφάλισης αυτοκινήτων;

Μόνο περίπου δώδεκα πολιτείες έχουν επί του παρόντος νόμους περί ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς υπαιτιότητα. Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από όλους τους οδηγούς να μην έχουν κάλυψη ασφάλισης αυτοκινήτου, ενώ άλλες παρέχουν στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τυπικής κάλυψης και κάλυψης χωρίς βλάβη. Η πολιτεία στην οποία δεν υπάρχει ασφάλιση αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

· Φλόριντα

· Χαβάη

· Κάνσας

· Κεντάκι

· Μασαχουσέτη

· Μίτσιγκαν

· Μινεσότα

· Νιου Τζέρσεϊ

· Νέα Υόρκη

· Βόρεια Ντακότα

· Πενσυλβάνια

· Γιούτα

Η απαιτούμενη ασφάλεια αυτοκινήτου θα εξαρτηθεί από τον τόπο διαμονής σας αλλά εκτός από οποιαδήποτε απαιτούμενη ασφάλεια αστικής ευθύνης θα σας ζητηθεί επίσης να αγοράσετε ασφάλεια PIP (προστασία προσωπικών τραυματισμών) για την κάλυψη τυχόν ιατρικών εξόδων του αντισυμβαλλομένου σε τροχαίο ατύχημα.

Πόσο είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς βλάβη;

Υπάρχουν πολλές αναφορές που λένε ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς βλάβη είναι φθηνότερη και στη συνέχεια υπάρχουν άλλες που λένε ότι το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου είναι περίπου το ίδιο σε σύγκριση με την τυπική κάλυψη. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ένα σχετικά ίσο κόστος για τους περισσότερους οδηγούς και είναι δύσκολο να μετρηθεί η διαφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.